2013. október 12., szombat

Hétvége!

 Sziasztok! Kellemes hétvégét szeretnék kívánni nektek és egyúttal elnézést az e heti szűkös bejegyzésekért. Az az igazság hogy mostanában elég kevés időm és ötletem van a blogra.... Remélem a következő hetekben már több bejegyzést tudok írni nektek. Most sincs túl sok időm úgyhogy megkérlek érjétek be a jókívánságaimmal ezen a hétvégén.
 Szóval sziasztok és kellemes hétvégét nektek!

2013. október 9., szerda

Matematika- Hülyeség vagy hasznos?

 Sziasztok! Most így szerda este gondoltam (nem tudom honnan juthatott eszembe), hogy írok erről a kérdésről, hogy a matek egy fölösleges dolog amivel csak az agyunkat terheljük vagy pedig nagyon hasznos dolog ez számunkra.
 
Először is a matek természetesen kell az életünkben, a mindennapjainkban, de az nagyjából a kivonás, összeadás, szorzás és osztásra zsugorodik.Na jó persze tisztelet a kivétel aki matematikával foglalkozik.
 Nos de ha csak ennyi az egész amit az életben az emberek nagy része használ akkor miért tanítanak annyi mindent összevissza az iskolában??
 Hát ugyebár aki ezzel akar foglalkozni annak kelleni fognak a többi ismeretek is matematikából, ua. a matek fejleszti állítólag a logikát és a gondolkodást.
 Az igazság az, hogy én nem is vagyok oda meg vissza a matekért de ellenére sem vagyok. Amit értek meg tudok azt a részét szeretem amit meg nem azt nem :) Jó persze nálam is rengetegszer felmerülnek a kérdések hogy na ezt én mire fogom használni? Hogy mire hát kérlek alássan az érettségire és avval annyi. Utána el is felejthetem tulajdonképpen a matek nagy részét. Hogy el fogom-e felejteni? Ez még a jövő titka...
 Mindenesetre arra buzdítlak titeket hogy még ha néha nehéz is, meg nem tetszik akkor is kínlódjatok meg vele és próbáljátok meg tanulni és érteni a matekot, mert sosem lehet tudni, hogy hol veszed hasznát.
 Ezzel búcsúzom tőletek ma este jó éjszakát kívánok és szép álmokat :P

2013. október 7., hétfő

Hát a hétfő nem az én napom...

 Sziasztok! Nos hát most ugyan ténylegesen felmérgelődtem a mai napon. Előző bejegyzésemben írtam a suliról meg a tesztekről. Gondoltam még akkor, hogy na majd valahogy átvészeljük. Na de ez azért már sok...
 
A mai napon első óra ugyebár hétfő reggeli "friss érzés", matek óra. Egy laza kis "bemelegítő felmérővel " indítottuk a napot. Hát mondhatom az egész anyagot tudtam minden jól ment, és arra fel nagy meglepetésemre egy olyan felmérőt kaptunk, ami nem is hogy nehéz volt, hanem az idő keretébe (50 perc) nem igazán illet ez a feladatmennyiség. Így nem igazán tudom hogy milyen jegyet fogok kapni belőle nem is annyira lényeges már az, csak az az idegesítő hogy az alapjában tudott anyagból nem lehetett egy olyan felmérőt adni, amelyik normálisan megfelel a rendelkezésre álló időlimitnek...
 Na de most már mindegy. Ez csak az én "nyűgölődésem", s azért osztom meg veletek mert remélem, hgoy valaki megérti és remélem, hogy nem kerül senki ilyen helyzetbe..
 Kellemes hétfő estét kívánok nektek és köszönöm hogy elolvastad ezt a bejegyzést mely által talán egy hisztérikus srácnak tűnhetek.

 Jó éjszakát!

2013. október 6., vasárnap

Díj, így vasárnap estére :)

 Sziasztok! Nos a blog kapott egy díjat és hát akkor reagálok már rá így a hét utolsó napjának sötét estélyén :D A díjat Dóry-tól kaptam.
Szabályok:
-írj 11 dolgot magadról
-válaszolj 11 kérdésre
-írj 11 kérdést
-küldd tovább 11 embernek

11 Dolog magamról
1.) Imádok sportolni :) Ha nem kéne tanulni szinte mindig valamit sportolnék :D
2.) Sosem voltam berúgva!
3.) Jó tudni rólam hogy őszinte vagyok és ha valamire azt mondom hogy "Megígérem ezt és ezt" akkor azt mindig minden körülmények között betartom!
4.) Kedvenc zenéim: Can't hold us (Macklemore, Ryan Lewis, Ray Dalton); La La La(Naughty Boy); és még sok van :) szinte minden zenét szeretek.
5.) Imádom a fejtörőket amiken órákig is kellhet gondolkodni hogy megoldd.
6.) Utálom a Norbika becézést (csak néhány embertől tűröm és az mind nőnemű :P).
7.) Szeretek hülyülni mindenkivel pedig alapvetően komoly vagyok... Ezért sajnos sokan félre is ismernek :)
8.) Orvos akarok lenni!
9.) Szeretek gyúrni, bár csóró vagyok az edzőterembe járáshoz xD
10.) A legjobb haverommal akivel szinte mindent tudunk egymásról szintén Norbinak hívják.
11.) Szerelmes vagyok egy Dórika nevű lány személyiségébe.
Válaszok a kérdésekre:
1.Mi(k) a kedvenc tantárgya(i)d?
 Torna, torna, torna, fizika, kémia és egy kicsit biosz is :P
2.Szeretsz olvasni? Ha igen,melyik a kedvenc könyved?
Nem kimondottan szeretek NEKIFOGNI olvasni, de ha elkezdem általában megszeretem az illető könyvet. Kedvencem nincs :)
3.Szoktál fesztiválokra járni?
Ha a környéken van el szoktam menni.
4.Saját kezűleg szoktál ajándékot készíteni,vagy inkább ajándékboltban szerzed be őket?
Személytől, kedvtől és időtől függ.
5.Van testvéred?
Van.
6.Hány ember telefonszámát tudod fejből?
Egy és csakis egy, de ideiglenesen bármikor simán meg tudom jegyezni minim 15-20 ember számát(ez olyan 3-4 hetet jelent nálam xD)
7.A teát vagy a kávét szereted jobban?
A tejet :D Amúgy mindkettőt szeretem és megiszom, bocsi mindhármat.
8.Melyik a kedvenc ünneped? 
Karácsony.
9.Melyik a kedvenc évszakod?
Nincs kedvencem mindegyiket szeretem, de ha választani kell akkor kifejezetten tavasz, nyár, ősz és tél XD.
10.Szoktál sportolni? Ha igen,mit?
Igen. És hát ami éppen kéznél van úgymond. pl: foci, kézilabdát is szoktam néhanapján hajigálni, kosárlabda, evezni is fogok remélem jövő nyáron( ez csak úgy zárójelben) és még sok van.
11.Hánykor kelsz fel suliidőben?
5:30 és 6:30 között váltakozik :).

Kérdéseim:
(sajnos nincs most időm kérdéseket kitalálni, bocsi ezért koppintom Dóry kérdéseit)
1.Mi(k) a kedvenc tantárgya(i)d?
2.Szeretsz olvasni? Ha igen,melyik a kedvenc könyved?
3.Szoktál koncertekre járni?
4.Saját kezűleg szoktál ajándékot készíteni,vagy inkább ajándékboltban szerzed be őket?
5.Mi szeretnél lenni ha felnősz?
6.Hány ember telefonszámát tudod fejből?
7.A teát vagy a kávét szereted jobban?
8.Melyik a kedvenc ünneped, ha van ilyen?   
9.Melyik a kedvenc évszakod?
10.Szoktál sportolni? Ha igen,mit?
11.Hánykor kelsz fel suliidőben?

Akiknek küldöm:
(sorry de csak két embernek tudom küldenni)

Köszi szépen Dóry a kitüntetést (most jut eszembe).

2013. október 5., szombat

Kellemes hétvégét!

 Sziasztok! Kellemes hétvégét szeretnék kívánni nektek és buzdítani titeket arra, hogy ne csak a gép előtt töltsétek a hétvégéteket:)
 Én ma például hamarosan megyek edzőterembe két haverommal szóval "gyúrunk vazze" :D
 Holnap is megyek el itthonról járkálok egy kicsit úgyhogy van dolgom:) Ti is mennyetek ki a szabad levegőre már ha engedi az időjárás vagy mennyetek mozogni sportolni még amíg tudtok :) Pihenni is kell persze hisz a nehéz hét után nem mindenkinek van kedve mint nekem edzeni menni :P
 No de mindenesetre hajrá mozogjatok, sportoljatok szórakozzatok amíg tudtok!
 Én újra kellemes hétvégét kívánok nektek, sziasztok!

2013. október 3., csütörtök

Suli, avagy a tesztek sora...

 Oh God Why!? Vajon miért van az, hogy a tanárok ha kell ha nem tesztet íratnak velünk? Az az érdekes hogy alig kezdődött meg a tanév már tele vagyunk felmérőkkel. Miééért kell ezt? Hát megértem hogy a suli nem olyan könnyű de akkor is ez már azért túlzás..
 Na de mindegy végülis, amibe nem halunk bele attól csak erősebbek leszünk tartja a mondás...
Igy tehát muszáj lesz kibírnunk ezen hosszú tesztek sorát, és még ki kell tartanunk néhány évig. AKi még így van mint én annak szintén kitartást kívánok és csak tanulni amíg nincs jobb dolgotok, mert az még hasznotokra válhat :)
 Jó éjszakát, sziasztok!

100-ik bejegyzés

 Sziasztok! Meglett a blog 100-ik bejegyzése, a sors iróniája, hogy ez pont az a bejegyzés, amelyik a gépem megjvaítása utáni közveltel "Viasszatértem" bejegyzés:) Na de a lényeg, hogy mivel nem is olyan régi ez a blog, ez motivál engem, minket arra hogy folytassuk amíg csak kedvünk van hozzá és értelmét is látjuk:)
 Szóval hajrá! Hisz olvasók nélkül hiába vannak bejegyzések :)

2013. október 2., szerda

Visszatértem!

 Sziasztok! Sajnos az utóbbi hónapokban egyáltalán nem tudtam bejegyzéseket írni, ezt nagyon sajnálom ua. gondolom hogy jó néhány olvasómat is elvesztettem de remélem még visszatérnek. Sajnos vagy nem sajnos ez a "műhiba" nem miattam van ezért nem tudtam ellene tenni, a gépem egyszerűen egyik napról a másikra felmondta a szolgálatot. No de most már itt vagyok és a zsúfolt iskolai program mellett megpróbálok néhány bejegyzést is írni:)
 Kellemes estét és szép álmokat:)